Skyscraper
NVIDIA Warzone Deals Sky

Barbecue

Onze toppers
In de spotlight
Populair in deze categorie
Barbecue

Wat is de juiste barbecue voor mij?

De ene barbecue is de andere niet. Terwijl één barbecue werkt op gas of elektriciteit, brandt een andere op houtskool of pellets. Alle barbecues werken even goed, maar welk model past het beste bij jou? De ketelvormige houtskoolbarbecue ken je vast, het is namelijk de populairste bbq dankzij zijn optimale en flexibele barbecue-ervaring. Deze kogelbarbecue werd in 1952 uitgevonden door Weber. De barbecue met onderstel is dan weer gemakkelijk omdat je ze vrij kan verplaatsen. Een keramische houtskool barbecue zoals die van Kamado Joe of The Bastard zie je steeds vaker omdat ze de warmte gelijkmatiger verdelen dan stalen modellen. Ook razend populair is de gasbarbecue die opvalt door de vuil- en rookvrije kookwijze. Bovendien houdt het constant hoge temperaturen aan over de hele barbecue. De pelletgrills van bijvoorbeeld Traeger zijn de modernste modellen, ze bereiken net als de gasgrill hoge temperaturen en doseren daarbij de brandstof automatisch.

Met elektrische grills zorg je voor meer comfort. Ze zijn licht, flexibel en gemakkelijk te dragen. Je hebt wel een stopcontact nodig om deze grills te gebruiken. Vooral de tafelgrill is gemakkelijk mee te nemen om bij elke gelegenheid te barbecueën. Ga je vaak op reis? Dan zal een camping barbecue je vast bevallen. Met de iconische OFYR bbq's heb je een volledig outdoor concept voor alle seizoenen. Op deze veelzijdige modellen grill je voedsel op de rand van het ronde design en na de maaltijd geniet je van de warmte en de gezelligheid die deze barbecue uitstraalt. Krijg je honger en wil je een nieuwe barbecue kopen? Bekijk de verschillende opties zoals gasbarbecues, elektrische barbecues, houtskoolbarbecues, pizzaovens en nog veel meer bij ALTERNATE!

Welke barbecue technieken zijn er?

Je hebt ongetwijfeld al gegrild op een houtskoolbarbecue, waar je het voedsel direct op de warmtebron plaatst. Wist je ook dat er bij het barbecueën verschillende technieken bestaan? Zo heb je direct grillen waar je je kolen eerst 10 à 20 minuten goed laat opwarmen vooraleer je je vlees of vis op het rooster legt. Daarna leg je vleeswaren of vis met een korte gaartijd, zoals biefstuk of visfilet, direct op het rooster om ze dicht te schroeien. Zo behoud je de sappen en smaken van het vlees. Om indirect te grillen moet je het voedsel niet volledig blootstellen aan de hitte, waardoor het langer duurt om te garen. Je krijgt hierdoor zacht gegaarde gerechten. Je kan een hele kip een uur indirect verwarmen, of een kipfilet op zo’n kwartier direct bakken. Naast grillen kan je ook smoken, waarbij je het voedsel langdurig op een laag vuurtje bakt. Hierdoor krijg je enorm sappig en zacht vlees. Het krijgt ook nog eens een heerlijk rokerige aroma die je met grillen niet bereikt. Roken wordt vaak verward met smoken, maar het is eerder bedoeld om vlees en vis te conserveren en niet om ze te bereiden. Je kan koud roken, wat tijdsintensief is, of warm roken, waarmee je tijd bespaart.

Hoe kan ik het best barbecueën?

Door een speciaal rookhout of soortgelijke bbq accessoires te gebruiken, kan je jouw geweldige creaties een heerlijk aroma geven. Je kan ook verschillende grillroosters, gevogeltehouders of groenten- en grillkorven gebruiken die je nog betere resultaten geven. Met pannen of dutch ovens kan je nog extra unieke kooktechnieken toepassen tijdens het grillen. Door een braadspit te gebruiken kan je je vlees gelijkmatiger grillen en met een barbecuethermometer ben je altijd zeker dat je vlees tot in de kern goed gebakken is. Welke techniek je ook gebruikt, je kan de smaak van je gerechten steeds naar een hoger niveau tillen dankzij de vele verschillende kruiden, rubs of sauzen. Voeg ze toe met een marinadespuit of een speciale grillkwast. Dankzij de accessoires om je lekker gegrilde eten te bereiden en te serveren wordt jouw bbq ervaring aangenamer dan ooit. Heb je toch nog inspiratie nodig? Dan bestaan er verschillende kookboeken die je goede tips geven om je barbecue skills te verbeteren. Maak je barbecue-ervaring nog authentieker met een stoere lederen barbecueschort en handschoenen. Vergeet ook niet je barbecue te onderhouden om hem zo lang mogelijk in topconditie te houden. We bieden alle benodigdheden om je barbecue of rookoven in alle seizoenen te onderhouden en beschermen, zodat jij kan genieten van jouw barbecue. Ontdek snel ons assortiment!