Smartphones - de onmisbare metgezellen van vandaag

Krachtige smartphones en mobiele telefoons zijn de dag van vandaag onmisbaar geworden en behoren tot de belangrijkste metgezellen voor een groot aantal mensen in hun privé- en beroepsleven. Ze komen in alle maten en soorten, dus is het belangrijk de juiste telefoon te vinden. Bij ALTERNATE vind je telefoons van het instapniveau, toestellen uit het middensegment en high-end smartphones van verschillende fabrikanten. Om je zoektocht te vergemakkelijken kan je online verschillende smartphones vergelijken met elkaar. Wij bieden toestellen aan met zowel Android als iOS besturingssysteem, Dual-SIM, uitgerust met 5G, outdoor smartphones, vaste telefoons en natuurlijk de bijbehorende accessoires. Denk maar aan telefoonhoesjes, beschermfolies, houders, opladers, oplaadstations, powerbanks en nog veel meer. Wil je aan jouw conditie werken of melding kunnen bekijken zonder steeds naar je GSM te moeten grijpen? Dan is een smartwatch of activity tracker de oplossing voor jou! Track je work-outs en bekijk meldingen in een oogopslag.
Ook voor een vast toestel kan je bij ALTERNATE terecht. Een vaste telefoon voor thuis, op kantoor of een conferentietelefoon maken je leven makkelijker. Ook handsfree toestellen en telefoon headsets kunnen je werk simpeler maken.

Een smartphone met inhoud is belangrijk

Een belangrijk element in een smartphone is de processor, vooral als je je gsm meerdere uren per dag gebruikt voor diverse taken. Het geheel moet over voldoende vermogen beschikken, zodat meerdere applicaties gemakkelijk worden geopend, dat je games kan spelen en video's bekijken zonder vertragingen. Daarnaast moet er ook genoeg RAM-geheugen zijn om sterke prestaties te leveren bij dagelijks gebruik. Ook het interne geheugen speelt een rol. Heb je veel ruimte nodig voor het opslaan van foto's, video's, documenten en andere bestanden? Dan kies je best voor een smartphone met minimum 128 GB geheugen, of eentje waarvan je het geheugen kan uitbreiden met een microSD kaart.

Smartphones met een heldere display

Een belangrijk aankoopcriterium is het beeldscherm en de beeldresolutie van de smartphone. Wat heb je immers aan de snelste mobiele telefoon als het beeld niet scherp genoeg is, de teksten te onleesbaar, de kleuren te flets of de helderheid te laag? Ook de grootte van het scherm speelt een belangrijke rol. Hoe scherp het beeld uiteindelijk is, hangt af van de pixeldichtheid of de gebruikte pixels. De totale resolutie van een toestel kan gaan van Full HD tot QHD+ en zelfs al 4K.

Naast schermgrootte en schermresolutie is schermtechnologie ook van belang. LCD-smartphones met IPS-technologie (In-Plane Switching) zorgen voor een hoge kleurnauwkeurigheid en kijkhoekstabiliteit, maar ook behoorlijke contrastwaarden en zuivere witwaarden. (AM)OLED-smartphones hebben geen achtergrondverlichting nodig aangezien elke pixel afzonderlijk wordt verlicht. De belangrijkste voordelen zijn een dunner ontwerp, zichtbaar betere zwartniveaus, hogere contrasten en een optimale beelddiepte, sterkere kleuren, een altijd-aan-scherm en een lager stroomverbruik in vergelijking met LCD-schermen.

Maak geweldige beelden met je smartphone

De prestaties van zowel de front- als de hoofdcamera zijn voor veel gebruikers een belangrijk selectiecriterium om een nieuwe smartphone te kopen. De toestellen van vandaag komen echter niet alleen op de markt met één of meerdere camera’s, maar soms ook met verschillende cameraopstellingen, waaronder een groothoek- of ultra-groothoekcamera, een macrolens, een telelens en nog veel meer. Als je veel belang hecht aan kwaliteitsopnamen, kijk dan eerst naar het aantal megapixels. Hoe hoger het getal, hoe beter en gedetailleerder de foto's zijn. Moderne smartphones worden ook gekenmerkt door A.I.-camera's met kunstmatige intelligentie als een nuttig hulpmiddel dat automatisch het beste uit je camera naar boven brengt. Natuurlijk is de resolutie ook belangrijk voor de kwaliteit van de gemaakte foto's en video's. Bovendien zorgt een behoorlijke zoom, bij voorkeur een optische zoom, om afzonderlijke objecten te vergroten, voor extra plezier bij het maken van foto's.