Pc, computer of desktop

De pc of personal computer is voor de meeste mensen een vaste waarde van het dagelijks leven en vervult een groot aantal doeleinden en eisen. Van workstations tot streaming pc's tot gaming of een all-in-one - de krachtige systemen leveren jarenlang betrouwbare diensten, helpen bij het werk, bieden entertainment en plezier, maar ook tal van nuttige, intelligente functies die ons leven veel gemakkelijker en comfortabeler maken. Bij ALTERNATE vind je meer informatie over pc's / computers voor diverse toepassingen, zowel voor kantoor, gaming als multimedia.

 

Koop je een nieuwe pc? De juiste keuze bij ALTERNATE

Je wilt een nieuwe pc kopen om te werken of te gamen? Die bestel je nsle en makkelijk op ALTERNATE.be. Wij beschikken over een immens gamma moderne, krachtige en uitstekend uitgeruste systemen voor uiteenlopende eisen, vereisten en ideeën, alsook voor verschillende budgetten. Bekijk het ruime aanbod aan instapmodellen, mid-range en high-end oplossingen en bestel met een paar muisklikken jouw nieuwe pc die aan jouw eigen behoeften voldoet. Daarnaast bieden we ook een enorme keuze aan pc-hardware, zodat je jouw huidige systeem gemakkelijk kunt upgraden.

 

Hoe zit een pc in elkaar?

Een pc-systeem bestaat uit verschillende hardwarecomponenten, die elk een ander doel vervullen en samen de hele computer laten werken. Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van de pc. Het biedt de meest uiteenlopende interfaces en verbindt alle componenten zoals de CPU of processor, de grafische kaart, de geluidskaart, de harde schijf, het RAM-geheugen, de schijven, enz. met elkaar. Op de printplaat zelf zit het brein van de pc, namelijk de processor en die alle processen en taken in het systeem aanstuurt. Op de processorchip bevindt zich meestal een koelmogelijkheid in de vorm van een luchtkoeler of waterkoeling, die de temperatuur van de CPU in de groene zone houdt. Ook het RAM wordt op het moederbord geplaatst. Het RAM-geheugen (random access memory) van een kleiner of groter aantal worden stevig vastgezet in de overeenkomstige sleuven van de printplaat en fungeren als het ware als het kortetermijngeheugen van de pc. Hierdoor heeft de processor zeer snel toegang tot belangrijke gegevens. De grafische kaart daarentegen, die verantwoordelijk is voor de beeldweergave, bereidt de van de processor ontvangen gegevens voor, zodat de monitor het beeld kan weergeven. Aangezien geheugen natuurlijk ook nodig is voor het Windows-besturingssysteem, programma's en gegevens, bevinden zich ook snelle SSD- en/of harde schijven in de pc. De pc-voedingseenheid neemt de taak van de stroomvoorziening van de afzonderlijke pc-componenten over en wordt gewoonlijk aan de achterzijde in de behuizing gemonteerd. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gegeven slots, kunnen andere benodigde onderdelen optioneel worden geïnstalleerd om de pc aan te passen aan de eigen eisen. Bijvoorbeeld met een netwerkkaart, een Blu-Ray drive of een WLAN-adapter.

 

Een nieuwe pc kopen, maar welke computer past bij mij?

Zodra je de beslissing hebt genomen om een nieuwe pc te kopen, is het eerste wat je moet overwegen waar het systeem voor zal worden gebruikt. Voor eenvoudigere projecten is het zinvol een goedkoper systeem te kiezen met bijvoorbeeld een AMD- of Intel-processor met 4 kernen, 8 gigabyte DDR4 RAM en een solid state drive (SSD) van 125 tot 250 GB, evenals een harde schijf van 1 terabyte (TB) voor de opslag van grotere gegevens, indien nodig. Het geheel wordt geleverd in de vorm van een zeer compacte mini-pc of in een iets grotere midi-tower behuizing met meer ruimte voor het upgraden van componenten, zoals een speciale grafische eenheid voor games. Als het systeem wat krachtiger moet zijn, bijvoorbeeld voor creatief werk met video- en beeldbewerkingsprogramma's op kantoor, dan zijn de zogenaamde all-in-one pc’s een uitstekende keuze. Hier bevindt de hardware zich direct achter of in de monitor, zodat geen extra behuizing nodig is en dus veel ruimte wordt bespaard. De all-in-one computers / workstations hebben meestal een elegant, aantrekkelijk ontwerp en maken indruk met een zeer goede beeldkwaliteit, zodat bijna niets het bewerken van foto's of video's en andere creatieve activiteiten in de weg staat. Als de focus echter op gaming ligt, is het niet verwonderlijk dat je een van de vele krachtige en goed uitgeruste gaming pc’s kiest die je in de ALTERNATE online shop kunt vinden. Afhankelijk van je persoonlijke eisen kan je kiezen voor een goedkope beginners gaming pc, een duurder middenklasse model of het ultieme high-end gaming systeem, zodat je geen compromissen hoeft te sluiten en kan genieten van de nieuwste games op de hoogste instellingen met volledige details. Deze worden geleverd met extreem krachtige AMD Ryzen 7 of 9 of Intel Core i7 of i9 processoren, krachtige NVIDIA GeForce RTX of AMD Radeon RX grafische kaarten en functies zoals DLSS, Infinity Cache of ray tracing, effectieve koelsystemen en nog veel meer. Als je naast gamen ook wilt streamen op portals als Twitch of YouTube, zijn de ALTERNATE streaming pc's in elk geval een goede investering.

 

Configureer jouw pc zelf met de ALTERNATE pc-builder

Dankzij onze pc-builder kan je de door jou gewenste pc eenvoudig zelf samenstellen en door een team van specialisten te laten bouwen. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw systeem tot in het kleinste detail volgens jouw eigen ideeën te configureren, om zo gericht meer geld te investeren in verschillende gebieden zoals processor of grafische kaarten. De pc-builder stelt enkel onderdelen voor die onderling compatibel zijn, zo heb je altijd een pc die goed werkt. Ofwel verzorgen wij de assemblage voor jou, ofwel kan je de pc zelf assembleren met de nodige know-how. Kijk zelf maar!