Pc, computer of desktop

De pc of personal computer is voor de meeste mensen een vaste waarde in hun dagelijkse leven en vervult een groot aantal doeleinden en noden. De wereld van de pc's kunnen we opdelen in segmenten die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben. Zo zijn er workstations, streaming pc's, gaming pc's of all-in-one systemen. Deze krachtige toestellen helpen ons werk beter en sneller uit te voeren, bieden entertainment en plezier, maar ook tal van nuttige, intelligente functies die ons leven gemakkelijker en comfortabeler maken. Bij ALTERNATE vergelijk je de beste en nieuwste pc's, computers, desktops en multimediatoepassingen met elkaar en bestel je de toestellen die bij jou passen in een paar muisklikken.

Hoe zit een pc in elkaar?

Een pc-systeem bestaat uit verschillende hardwarecomponenten, die elk een ander doel vervullen om samen de hele computer te laten werken. Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van de pc. Het verbindt alle componenten met elkaar zoals: de CPU of processor, de grafische kaart, de geluidskaart, de harde schijf, het RAM-geheugen, de schijven, enz. Hierdoor zijn er ongezien veel mogelijkheden om een pc samen te stellen met de onderdelen die jij wilt.

Op de printplaat zit het brein van de pc, namelijk de processor, die alle processen en taken in het systeem aanstuurt. Op de processorchip bevindt zich meestal een koelmogelijkheid in de vorm van een luchtkoeler of waterkoeler, die de temperatuur van de CPU in de groene zone houdt. Het RAM-geheugen (random access memory) dient als het kortetermijngeheugen en wordt meestal in meerdere modules in de overeenkomstige sleuven van de printplaat vastgezet. Hierdoor heeft de processor zeer snel toegang tot belangrijke gegevens. De grafische kaart is verantwoordelijk voor de beeldweergave. Zij koppelt de gegevens van de processor door naar de monitor zodat deze op het beeld verschijnen. Voor besturingssystemen zoals Windows en macOS hebben we voldoende geheugen nodig om besturingsprogramma's en gegevens op te slaan. Hiervoor steken we snelle SSD's (solid state drive) en/of harde schijven in de pc. De computervoeding voorziet de afzonderlijke pc-componenten van stroom en wordt gewoonlijk aan de achterzijde in de behuizing gemonteerd. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gegeven slots, kunnen andere benodigde onderdelen optioneel worden geïnstalleerd om de pc aan je noden aan te passen. Bijvoorbeeld met een netwerkadapter, een Blu-Ray drive of een wlan adapter.

Op zoek naar een nieuwe pc? Maak de juiste keuze bij ALTERNATE

Bij ALTERNATE beschikken we over een immens gamma moderne, uitgeruste systemen voor uiteenlopende noden en ideeën, alsook voor verschillende budgetten. Alvorens je een nieuwe pc wilt kopen, moet je eerst weten waarvoor je het systeem gaat gebruiken. Voor eenvoudige projecten is het zinvol een goedkoper systeem te kiezen met bijvoorbeeld een AMD- of Intel-processor met een laag aantal kernen, een lager RAM-geheugen en een SSD onder de 500 GB. Heb je bijkomende opslag nodig? Dan kan je altijd een externe harde schijf aanschaffen. Het geheel wordt geleverd in de vorm van een zeer compacte mini-pc of in een iets grotere midi-tower behuizing met meer ruimte om de pc te upgraden.

Ligt je focus eerder op gaming of op creatief werk met video- en beeldbewerkingsprogramma's? Dan kies je best voor een krachtige en goed uitgeruste gaming pc. Afhankelijk van je persoonlijke eisen kan je kiezen voor een goedkope beginners gaming pc, een middenklasse model of het ultieme high-end gaming systeem. Met de laatste categorie van pc's geniet je van de nieuwste games of programma's op de hoogste instellingen met volledige details. Deze worden geleverd met extreem krachtige AMD Ryzen 7 of 9 of Intel Core i7 of i9 processoren, krachtige NVIDIA GeForce RTX of AMD Radeon RX grafische kaarten en functies zoals DLSS (Deep Learning Super Sampling), Infinity Cache of ray tracing, effectieve koelsystemen en nog veel meer. Als je naast gamen ook wilt streamen op portals als Twitch of YouTube, zijn de ALTERNATE streaming pc's in elk geval een goede investering.

Wil je graag ruimte besparen? Dan zijn de all-in-one pc’s een uitstekende keuze. Hier bevindt de hardware zich direct achter of in de monitor, zodat geen extra behuizing nodig is. De all-in-one computers / workstations hebben een elegant, aantrekkelijk ontwerp en maken indruk met hun zeer goede beeldkwaliteit.

Bij ALTERNATE helpen we je graag bij de keuze van de juiste pc. Daarom kan je gemakkelijk verschillende modellen met elkaar vergelijken. Heb je een model gekozen dat aan jouw behoeften voldoet? In een paar klikken is je computer besteld en wordt die klaargemaakt om verzonden te worden. Daarnaast bieden we ook een enorme keuze aan pc-hardware, zodat je jouw huidige systeem gemakkelijk kunt upgraden.

Een pc op maat met de ALTERNATE pc-builder

Dankzij onze online pc-builder stel je jouw gewenste pc eenvoudig samen en laat je die door ons team van specialisten in elkaar zetten. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw systeem tot in het kleinste details te configureren, om zo gerichter te investeren in de computeronderdelen die jij belangrijk vindt. De pc-builder stelt enkel onderdelen voor die onderling compatibel zijn, zo heb je altijd een pc die goed werkt. Je kan kiezen om de pc zelf in elkaar te steken, anders verzorgen wij de assemblage voor jou.