Speelgoed

Onze toppers
In de spotlight
Populair in deze categorie
Speelgoed

Speelgoed zo ver als het oog kan zien

Wil je jezelf of iemand anders een cadeau geven? Helaas kunnen wij deze vraag niet voor jou beantwoorden, maar misschien kan een blik op ons assortiment speelgoed je helpen beslissen. Hier vind je alles van babyspeelgoed, educatief speelgoed en buitenspeelgoed tot speelgoed voor de kinderkamer dat de ogen van kinderen zal doen oplichten. Je vindt in de ALTERNATE.be online shop ontelbare topspeelgoedmerken zoals Barbie, LEGO of PLAYMOBIL. Daarnaast vind je in ons assortiment ook spannende spelletjes voor het hele gezin en verschillende soorten kindervoertuigen.

 

Waarom is speelgoed zo belangrijk?

Speelgoed is niet alleen een leuk tijdverdrijf, het bevordert ook de ontwikkeling van kinderen. Vooral kinderspeelgoed speelt een grote rol bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en sociale competenties. Speelgoed ontwikkelt ook de creativiteit en brengt sociale vaardigheden bij. Speelgoed helpt dus om de kennis van de wereld beetje bij beetje uit te breiden. Tegelijkertijd helpen spelletjes en speelgoed bij het aanleren van alledaagse vaardigheden, zodat kinderen beter om kunnen met complexe uitdagingen. Poppen of speelfiguren, constructiespeelgoed, behendigheidsspelletjes, rollenspellen en bordspelletjes mogen zeker niet ontbreken in de kamer van een kind.

 

Plezier met familie en vrienden: Gezelschapsspelen en meer

Natuurlijk mogen spannende spelletjes niet ontbreken in de speelgoedkist of op de plank. Stel jouw vaardigheden op de proef met spannende kaart- en gezelschapsspellen of test je geluk met leuke dobbelspelletjes. Uiteraard hoort er in jouw collectie ook altijd een populaire puzzel of het wereldberoemde memoryspel. Ga de strijd aan met familie en vrienden in een quiz tijdens spannende spelavonden en kruip daarna in bed met je favoriete poppen en knuffels.

 

Speelgoed voor baby's & peuters

Vooral in de kindertijd traint het spelen met het favoriete speelgoed van je kind niet alleen zijn motoriek, maar ook zijn creativiteit. Met LEGO DUPLO kan jouw kind fascinerende plaatsen ontdekken en veel leren over onze omgeving. Met educatief speelgoed leren baby's spelenderwijs nieuwe dingen en babywalkers helpen bij de eerste stapjes. Ontdek eerder verborgen talenten met het motoriek- en muziekspeelgoed en zorg voor rustige nachten met nachtlampjes en knuffeldoekjes.

 

Spannende werelden wachten op je: PLAYMOBIL en LEGO.

Iedereen kent LEGO en bijna iedereen heeft wel eens een blokje in zijn handen gehad. Het maakt niet uit of je wilt beginnen met de LEGO Classic bouwsteenset of meteen LEGO City wilt gaan bouwen: Bij ALTERNATE.be vind je alle LEGO stenen hiervoor. Kinderen kunnen ook proberen brandweerman of politieagent te worden met PLAYMOBIL-speelgoed. Jonge kinderen starten hun avonturen met PLAYMOBIL 1.2.3, daarna zijn de opties eindeloos met series zoals Family Fun, Magic, Knights of City Action.

 

Piepende banden en snelle auto's: op afstand bestuurbare voertuigen en meer

Vooral populair in het warme seizoen: op afstand bestuurbare of RC-speelgoedvoertuigen. Organiseer races met je vrienden of test jezelf op uitdagende circuits. Van racewagens, monstertrucks tot zelfs tractors, er is bij ALTERNATE.be een ruim aanbod aan RC auto's te vinden. Met de grote op afstand bestuurbare helikopters en vliegtuigen of stabiele kinderdrones kunnen kinderen nu zelfs het luchtruim kiezen. En voor spannende races in de kinderkamer zijn er de populaire racebanen. Hou je van auto's of andere voertuigen maar wil je ze liever zelf in elkaar knutselen? Neem dan zeker eens een kijken in de categorie modelbouw of modelauto's. Hier vind je verschillende soorten voertuigen en andere projecten die je in elkaar kan steken en bewonderen.

 

Beweging is het allerbelangrijkste: buitenspeelgoed voor de tuin

Van basketbalhoepels en voetbaldoelen tot steps, skateboards en inline skates: sportspeelgoed is een uitstekende manier om de motoriek te trainen. Tegelijkertijd bieden tuinspeelhuisjes, zandbakken, glijbanen en andere tuinspeeltoestellen maximaal plezier in de eigen tuin. Je heeft dankzij het speelzand zelfs niet naar het strand te gaan om je zandspeelgoed boven te halen. En voor de zomer kan je in onze winkel ook geweldig waterspeelgoed vinden. Vergeet zeker ook de NERF guns niet. Deze zijn erg populair bij jong en oud.

 

Muzikaal speelgoed en instrumenten: muziek ontdekken met gemak

Muziek maken is een geweldige bezigheid voor kinderen. Met behulp van geweldig muziekspeelgoed leren de kleintjes alles over noten, ritme en beat. Bovendien kan het speelgoed vaak worden gebruikt om verborgen talenten en interesses te ontdekken. Tot de absolute must-haves van dit speelgoed behoren xylofoons, rammelaars en trommels. Als de kinderen iets groter worden, kunnen ze alsvast oefenen op hun favoriete muziekinstrument om hun talenten verder te ontwikkelen.