Smart Home - Wat betekent het?

Steeds meer mensen hebben het over Smart Home - maar wat moeten we ons bij deze term voorstellen? Wat zijn de voordelen van deze technologie en welk Smart Home-systeem is het juiste voor jouw huishouden? Domotica netwerken beheren elektriciteit, verwarming, rolluiken en nog veel meer. Het meet het binnenklimaat, het weer en de lichtomstandigheden via sensoren en voert vervolgens de specificaties uit die je in de bedieningscentrale invoert. Voor de gebruiker betekent dit: de rolluiken sluiten op een geprogrammeerd tijdstip of wanneer het donker wordt, het home control systeem trekt de zonneschermen in bij harde wind, als het binnen te warm wordt, zet het home control systeem de verwarming lager, ... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een intelligente huisbesturing jou het leven makkelijker maakt. Domotica combineert op ingenieuze wijze maximaal comfort met energiebesparing en veiligheid. Sensoren op de ramen en deuren van het huis meten elke beweging en met slimme deurbellen weet je meteen wie er aanbelt. Met de integratie van slimme rookmelders in jouw Smart Home systeem is jouw huis nog beter beschermd. Bovendien kan je op elk moment met je Smart Home apparaten communiceren. Zo kan je jouw Smart Home producten via een app bedienen, ook als je niet thuis bent.

Complete Smart Home-systemen voor de hoogste eisen

Met een Smart Home-systeem van HomeMatic IPFibaro of Bosch Smart Home geniet je van het modernste domotica-comfort met de grootst mogelijke veiligheid. Een Smart Home systeem regelt alles wat via domotica kan worden geregeld: krijg live beelden van je beveiligingscamera's, verlaag of verhoog je slimme thermostaten voor een aangename binnentemperatuur en zorg met slimme verlichting, van onder andere Philips Hue, voor een aangename sfeer. Daarnaast helpt een Smart Home je ook in het huishouden. Connecteer slimme apparaten zoals een robotmaaier en een robotstofzuiger aan op het Home Control systeem via wifi of bluetooth en zij zorgen voor een cleane look van je huis. Z-Wave is op zijn beurt een internationale standaard voor draadloze Smart Home-communicatie die wordt gebruikt door veel fabrikanten van Smart Home- en domoticasystemen. Hierdoor zijn hun slimme producten compatibel met elkaar. Het gemakkelijkste aan alle smart home producten? Je bedient ze makkelijk via je smartphone of tablet, waar je ook bent!

Spreek ik met Smart Home?

Om je gebruiksgemak nog te verbeteren kan je een smart speaker aanschaffen om taken te geven aan je slimme apparaten via stemcommando's. Praat met Siri via een Apple HomePod, Alexa via de Bang & Olufsen luidsprekers en met Google assistant via een Google Home product. Stel al je vragen aan deze virtuele assistenten en gebruik ze om je Smart Home-apparaten te bedienen. Je smart speaker wordt een centrale hub voor je Smart Home. Met de Google Nest Hub heb je er nog een touch screen met een overzicht van al je slimme apparaten en hun energieverbruik.