Het juiste gereedschap is cruciaal

Hamer, moersleutel, boormachine, schroevendraaier, tafelzaag, bovenfrees of bijl... Het zijn maar enkele van de gereedschappen die waarschijnlijk in vele Belgische huishoudens, gereedschapschuren of op werkbanken opgeborgen liggen. Maar vaak is het ideale gereedschap dat jij zou kunnen gebruiken tijdens een doe-het-zelf-sessie, niet beschikbaar in jouw gereedschapskist of werkbank. Huizen bouwen en verbouwen doen we steeds meer alleen - hele gezinswoningen worden met vrienden of familieleden gebouwd of verbouwd. Goed gereedschap is hiervoor een must, want elke vakman kan slechts zo goed zijn als zijn beste gereedschap.

 

Boormachines, schaafmachines en cirkelzagen voor renovatiewerkzaamheden

Er zijn gereedschappen met verschillende werkingsmodi. Elektrisch gereedschap, bijvoorbeeld, is een bijzonder sterke en uiterst taaie krachtpatser. Dit gereedschap kan worden gebruikt om vrijwel elk huis af te breken en weer op te bouwen. Of het nu een boormachine, schaafmachine, cirkelzaag of slijpmachines is: met deze machines kom je nooit zonder stroom te zitten. Een compressor, generator en anderen doen de rest en zo gaat de huizenbouw haast als vanzelf. Natuurlijk zijn er in deze categorie gereedschappen ook speciale gereedschappen die niet iedere vakman heeft. Het werken met deze krachtpatsers moet geleerd worden. Een breekhamer of een schroefmachine is misschien kinderspel om te bedienen, maar voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van een kettingzaag of een soldeerbout. De elektrische kracht van deze gereedschappen mag nooit worden onderschat - veiligheid op het werk komt altijd op de eerste plaats!

 

Handgereedschap: een must-have in elke werkplaats

Als je de voorkeur geeft aan pure spierkracht, kan je klassiek handgereedschap gebruiken, zoals hamers, momentsleutels, tangen, schroevendraaiers of handzagen. Deze gereedschappen zijn ook nodig voor elk huisbouw- of renovatieproject en mogen niet ontbreken in de werkplaats. Doe-het-zelf is ook hier het motto! Handgereedschap moet altijd bij de hand zijn voor kleine opknapwerkjes die in het dagelijks leven de kop opsteken. Bijvoorbeeld, de nieuwe familiefoto's moeten aan de muur of de afvoer in de keuken moet worden gerepareerd. In geen enkel huishouden mag een hamer, een tang of een moersleutel ontbreken - je hebt zelfs geen werkbank nodig. In de meeste gevallen volstaat een schroevendraaier of soortgelijk handgereedschap. Als je meer dan deze drie gereedschappen hebt, is het de moeite waard een gereedschapskist of zelfs een gereedschapswagen aan te schaffen. In zo'n geval kan je al het belangrijke gereedschap opbergen en compact vervoeren. Je kan deze kopen zonder gereedschap of met volledige uitrusting. Als zelfs een werkplaatswagen niet volstaat en je bovendien over voldoende ruimte beschikt, moet je op zoek gaan naar een gereedschapskast. Een werkkast of gereeschapswagen heeft voldoende opbergruimte en oppervlakken om vrij te kunnen werken. Dus waar wacht je nog op? Doe het zelf!

 

Groot gereedschap voor grote doe-het-zelvers

Gereedschap is niet alleen nodig in huis. Ook het terrein rond het huis heeft de nodige zorg nodig - van vakman tot tuinman. Bijl, zaag of sikkel: ook in de tuin is het nodige gereedschap nodig. Bosbouwgereedschap is voorbestemd om buiten te werken, omdat het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Bomen vellen of hout hakken is niet langer een probleem met de juiste machete of de ideale bijl. Maar of het nu binnen is bij het bouwen van een huis of buiten bij het verzorgen van bomen: neem altijd de nodige voorzorgsmaatregelen. Elke mes, hoe klein ook, kan grote schade aanrichten. Om ervoor te zorgen dat je je niet verwondt, is er veel werkbescherming beschikbaar. Dit en al het nodige gereedschap van bekende merken zoals Makita en Einhell vind je in de ALTERNATE.be Online Shop. Neem een kijkje en laat je overtuigen door de grote verscheidenheid aan hulpmiddelen - want: Doe-het-zelf is het motto. Hier vind je gereedschap, uitrusting en producten voor beginners en professionals die niets te wensen overlaten! Koop jouw nieuwe gereedschap vandaag nog gemakkelijk online bij ALTERNATE.be!