Sky Links
DECO Mesh

TP-Link – De beste verbinding in het digitale tijdperk

De kinderen schreeuwen tegen elkaar via Discord, ook al liggen hun kamers vlak naast elkaar. Papa streamt muziek in de tuin dankzij de TP-Link repeater en mama neemt vanuit de winkel een kijkje in de koelkast, die via het dichtstbijzijnde access point verbonden is met het internet, om te controleren of er nog genoeg groenten zijn voor het avondeten. Klinkt dit als de toekomst? Verre van! Smart homes zijn dé trend als het gaat over het inrichten van je eigen huis. Om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen de afzonderlijke smart home-componenten soepel verloopt, biedt TP-Link alle benodigde netwerktools. Naast switches, repeaters en powerlines, die al enige tijd in de meeste huishoudens beschikbaar zijn, biedt TP-Link ook wifi-routers die de snelste WLAN-standaard ondersteunen die momenteel beschikbaar is. Je hebt voortaan zelfs in elke uithoek van je huis een ideale verbinding dankzij de krachtige mesh-systemen. Het tijdperk van de slimme huizen is aangebroken!
 

Powerline of Repeater? - Vind de beste TP-Link WLAN uitbreiding voor jouw huis

Wie kent het niet? Je hebt het snelste internetabonnement en toch blijft de video die je wou bekijken om de haverklap haperen. Het probleem is noch de router, noch de netwerkadapter in je pc. De boosdoeners zijn in dit geval de dikke muren en andere obstakels die zich daartussen bevinden. Het wifi-signaal wordt natuurlijk ook verzwakt door een te grote afstand tussen je apparaat en de router. Deze situatie kan echter eenvoudig worden verholpen, zelfs zonder een wirwar aan ethernetkabels door je huis te trekken. Enerzijds is er de reeds zeer bekende WLAN-repeater en anderzijds de minder bekende Powerline-methode! De repeater plaats je simpelweg in een stopcontact tussen de WLAN-router en het eindtoestel gestoken. Hij vangt het verzwakkende wifi-signaal op, versterkt het en stuurt het weer door, zodat het eindtoestel een sterker signaal kan ontvangen. Je bent natuurlijk nog steeds afhankelijk van de muren en andere obstakels die het signaal kunnen verzwakken. Hier komt dan de powerline-oplossing in beeld. Je stopt simpelweg een powerline-adapter in een stopcontact en verbindt deze met je router door middel van een netwerkkabel. Dit zorgt ervoor dat je netwerksignaal wordt verzonden via de stroomkabels die zich reeds in je muren bevinden. Je stopt dan simpelweg een tweede adapter in een stopcontact in de kamer waar je internet nodig hebt en kan meteen aan de slag gaan. TP-Link biedt powerline-adapters aan met verschillende bijkomende functies. Zo heb je exemplaren die enkel bekabeld internet voorzien, maar je hebt er ook die een wireless access point bevatten waardoor ze meteen ook een wifi-signaal voorzien. Heb je stopcontacten te kort? Geen probleem! Powerline-adapters met pass-through functionaliteit bevatten een stopcontact, zodat je de adapter rechtstreeks in het stopcontact in de muur kan stoppen en je toestel daarna in het stopcontact in de powerline-adapter kan stoppen.

 

Bespaar tijd en energie - Een smart home in één, twee, drie

Lampen, tv's, wasmachines, koelkasten en strijkijzers zijn slechts enkele van de talloze huishoudelijke apparaten die op elektriciteit werken. Wat denk je dat deze apparaten verder nog allemaal gemeen hebben? Wel, ze zijn slim. Of liever, ze kunnen slim worden - als jij dat wilt! In een smart home is alles mogelijk. Het basisidee is eenvoudig: alle gekoppelde apparaten zijn verbonden met een smart home router en kunnen gemakkelijk worden bediend via smartphone of tablet. Je kan bijvoorbeeld op afstand het strijkijzer uitschakelen als je dat zou vergeten. TP-Link biedt smart plugs aan die van elk conventioneel stopcontact een Smart Home-stopcontact maken. Bovendien kan je met een TP-Link IP-camera op afstand waardevolle spullen of de woonruimte in de gaten houden en te allen tijde zien wat er aan de hand is. De intelligente woonruimtes kennen geen grenzen in hun individualiteit en TP-Link heeft zeker de juiste oplossing voor jou.

 

Een perfect home office dankzij TP-Link switches en access points

TP-Link switches en access points zijn uitstekende oplossingen voor je home office. Wanneer er veel apparaten in het netwerk moeten worden verenigd, zijn switches de beste keuze. Een TP-Link switch met PoE-technologie voorziet aangesloten apparaten niet alleen van data, maar ook van stroom. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat er geen extra kabel nodig is. Access points daarentegen zijn de WLAN-oplossing voor het bedrijfsnetwerk. Het beheer van TP-Link's zakelijke oplossingen is eenvoudig. Veel afzonderlijke apparaten worden via software aangestuurd en de configuratie van het netwerk wordt vereenvoudigd.