GARDENA - innovatief tuinieren en besproeien

Sinds de oprichting in 1961 heeft GARDENA er alles aan gedaan om klanten altijd de beste producten voor tuinverzorging te bieden. In het begin importeerde het bedrijf voornamelijk tuingereedschap uit Frankrijk, maar de oprichters van GARDENA ontdekten al snel de behoefte aan innovatief tuingereedschap en -accessoires. In 1968 lanceerde GARDENA het gepatenteerde Original GARDENA System, dat nu in bijna elke tuin in Europa te vinden is. Al snel volgden er andere nuttige producten: in 1973 de eerste draadloze grasschaar, in 1977 het "combisystem", het stabiele systeem van tuingereedschappen met diverse verwisselbare accessoires en een schroefmechanisme. GARDENA is al sinds 1978 bezig met de constante ontwikkeling van zijn bekende besproeiingssystemen. In 2012 bracht GARDENA de R40Li robotmaaier uit. Sinds 2016 kunnen tuinonderhoud en automatische besproeiing zelfs onderweg worden geregeld met het "GARDENA smart system". Dit zijn slechts enkele van de baanbrekende innovaties van GARDENA. Sinds 2007 is GARDENA onderdeel van de Husqvarna Group en vormt het daarin – naast Husqvarna zelf en McCulloch – een van de mondiale hoofdmerken voor consumenten.

 

GARDENA irrigatie - al tientallen jaren de beste keuze!

De praktische, gepatenteerde drukslangsystemen maakten GARDENA eind jaren zestig tot het populairste merk voor tuinslangen in Duitsland - en iets later in heel Europa. En wat begon met een eenvoudige tuinslang, heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot het complete GARDENA besproeiingssysteem: tuindouches verfrissen jong en oud, GARDENA slangenwagens maken het transport en de opslag van de tuinslang gemakkelijk en GARDENA gazonsproeiers voorzien gazons en bloembedden op tijd van voldoende water. Met het "GARDENA Micro-Drip-System", dat wordt geregeld door een besproeiingscomputer, krijgen planten altijd precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben. GARDENA besproeiingssystemen besparen water en doen het werk voor jou. En om nog meer leidingwater te besparen, kan je met behulp van pompen gebruik maken van het water van de regenton of de tuinvijver. GARDENA slangenwagens, insteeksystemen en reinigingshulpstukken zijn ook praktisch voor het schoonmaken van het terras en het wassen van de auto.

 

Tuingereedschap van GARDENA - vindingrijk en duurzaam

Als het gaat om tuingereedschap heeft GARDENA ook altijd veel belang gehecht aan slimme ideeën en duurzame kwaliteit. Met het "combisystem" kunnen bijvoorbeeld verschillende handgrepen en stelen worden gecombineerd met ontelbare opzetstukken voor tuingereedschap. Je bespaart ruimte bij het opbergen en hebt altijd het juiste "combisystem"-gereedschap bij de hand. De stille en krachtige GARDENA grasmaaiers en verticuteermachines maken van gazononderhoud een plezier. En wie graag op tijd en stond een mooie gemaaide gezon heeft, vindt in de GARDENA robotmaaiers SILENO city, SILENO life en SILENO+ een betrouwbare hulp. De robotmaaier heeft de SensorControl-functie: het intelligente maaisysteem past automatisch de maaitijd aan op basis van de grasgroei. Daarom is de robotmaaier meer dan een conventionele grasmaaier. De GARDENA strooiers kunnen niet alleen worden gebruikt voor het strooien van meststoffen en gazonzaden, maar ook voor het strooien van bijvoorbeeld zout en grind op de voetpaden in de winter.