Skyscraper
Sky
Start2Race
Start2Race

Start je race met ALTERNATE!

Hou je van snelheid, spanning en sensatie? Dan ben je hier op de goede plek! Racing simulatoren geven je het gevoel dat je zelf achter het stuur zit van een echte racewagen. Zo leer je realistisch remmen, schakelen, bochten inschatten en inhalen. Of je nu een beginner bent of een ervaren racer, er is altijd een uitdaging die bij je past. Race online tegen je vrienden of andere spelers over de hele wereld. Waar wacht je nog op? Stap in je nieuwe racingsim, start je motor en geef gas!

STOP 1: De racing sim setup

Wil jij ook door de bochten scheuren als een pro? Dan is een goed uitgebalanceerde en volledige racing setup van cruciaal belang.
Hieronder vind je een opsomming van de onderdelen die jij nodig hebt om jouw eerste race te rijden of om te presteren op het hoogste niveau.

Racing sim

Pitstoppers

Sets

De racing simulatiesets bieden alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en realistische ervaring.
De verschillende onderdelen van de sets werken naadloos met elkaar samen. Zo kunnen coureurs vertrouwen op kwaliteit en betrouwbaarheid tijdens hun virtuele races.

BEKIJK ALLE SETS >

Racestoelen

Een goede racestoel is de basis van je setup. Omdat de meeste races net iets langer duren dan één rondje rond het circuit, is het belangrijk dat je de juiste stoel voor jouw lichaam kiest. Denk hierbij zeker aan de draagkracht van de stoel en je eigen lichaamsgrootte. Verder is het kiezen van een stoel enorm belangrijk voor de latere uitbreidingsmogelijkheden.

BEKIJK ALLE RACESTOELEN >

Stuurwielen

Een stuurwiel is een essentieel onderdeel van een racing simulator. Het stelt je in staat om de auto te besturen met meer precisie, realisme en feedback dan een toetsenbord, muis of controller. Een stuurwiel geeft je ook een beter gevoel van de snelheid, de wegligging en de krachten die op de auto werken. Zoek je de kick van het F1 circuit, of scheur je liever door de modder met je rallywagen? Voor elke race vind je een passend stuurwiel.

BEKIJK ALLE STUURWIELEN >

Stuurbasissen

Een stuurbasis is het hart van een racing simulator. Het is het apparaat dat het stuurwiel met de computer verbindt en de kracht en het gevoel van het racen overbrengt. Een goede stuurbasis zorgt voor een realistische en meeslepende ervaring, waarbij je elke hobbel, bocht en botsing voelt.

BEKIJK ALLE STUURBASISSEN >

Pedalen

Pedalen stellen je in staat om de snelheid, de remkracht en de koppeling van de auto te regelen met je voeten. Ze geven je ook een beter gevoel van de dynamiek, de balans en de grip van de auto. Pedalen kunnen verschillen in het gebruikte materiaal, de veerkracht, de afstand, de hoek en de load cell. De load cell is een sensor die de druk op een pedaal meet en omzet in een signaal dat naar de computer wordt gestuurd.

BEKIJK ALLE PEDALEN >

Handremmen en shifters

Handremmen en shifters zijn accessoires die een racing simulator nog realistischer en spannender maken. Handremmen zijn hendels die je kunt gebruiken om snel en scherp te draaien, vooral in rally- en driftgames. Shifters zijn schakelaars die je kunt gebruiken om handmatig van versnelling te wisselen, vooral in race- en sportwagens. Ze voegen een extra dimensie toe aan de gameplay, waarbij je moet anticiperen, reageren en aanpassen aan de situatie.

BEKIJK ALLE HANDREMMEN EN SHIFTERS >

Pc's en laptops

Zonder een pc of laptop zal er niet veel te zien zijn op het scherm. Kies het juiste apparaat om jouw games vlot op te draaien. Je overweegt best een high-end systeem wanneer je veeleisende games op de hoogste visuele instellingen wil spelen en ook toekomstige games wil bedwingen. Een sterke grafische kaart en goede processor zorgen voor de beste resultaten.

BEKIJK ALLE PC'S EN LAPTOPS >

Monitoren

Een geschikte monitor is van groot belang voor jouw race-ervaring. Het is belangrijk dat je de juiste grootte en resolutie kiest voor jouw rig. Sommige racers verkiezen een scherm met een lichte curve, terwijl anderen net zweren bij een vlakke monitor. Hoewel de eerder genoemde eigenschappen eerder subjectief zijn, kunnen we wel zeggen dat een scherm met een hogere refresh rate, snellere reactietijd en meer kleuren, jouw race nóg leuker maakt.

BEKIJK ALLE MONITOREN >

Streaming

Je scheurt door de bochten als Max Verstappen of bedwingt de boswegen als Thierry Neuville. Maar je hebt niemand om jouw grootse prestaties mee te delen? Toon je skills aan jouw vrienden en de rest van de wereld en live-stream jouw geniale race-sessies! Via deze pagina zetten we je op weg om jouw streaming dromen waar te maken. Veel succes!

BEKIJK ALLE STREAMING GEAR >

Accessoires

Hoe bedien je comfortabel je muis en toetsenbord wanneer je in volledige race-houding zit? Makkelijk, je monteert gewoon een muis- en toetsenbordhouder op je rig. Vrees je dat jouw simulator krassen op de vloer achterlaat? Zorg dan snel voor een voetmat! Customize je racing sim met deze uitbreiding accessoires.

BEKIJK ALLE ACCESSOIRES >

STOP 2: Maak kans op een Red Bull Racing Experience voor 2!

Wil jij de “echte” F1 coureurs aan het werk zien in Spa?
Maak kans op een Red Bull Racing Experience voor 2 personen bij aankoop van geselecteerde racing producten.
Geen nood indien je bij deze epische giveaway niet als eerste over de streep komt.
We geven namelijk nog tal van andere leuke Red Bull Racing-prijzen weg!

BEKIJK ALLE DEELNEMENDE PRODUCTEN >

Win leuke Red Bull Racing prijzen!
Racen in de ALTERNATE showroom

STOP 3: Kom testen in onze showroom!

In onze showroom vind je 2 complete sim racing setups. Hiermee test je de nieuwste producten van onder andere MOZA Racing en Trak Racer! Onze medewerkers staan je ook graag te woord voor meer informatie en om je te begeleiden naar jouw droom-setup!

INFO OVER ONZE SHOWROOM >

Start2Race partners

Red Bull