Seagate, data anders bekeken

Vanaf de oprichting in 1979 heeft Seagate al meer dan 1 miljard harde schijven geproduceerd en verkocht. De harde schijven van Seagate werden oorspronkelijk in Ierland geproduceerd en werden al snel populair voor gegevensopslag. Nu zijn de harde schijven wereldwijd bekend. Seagate is een pioneer op de harde schijvenmarkt. In 1980 introduceerden ze de eerste 5,25 inch harde schijf waardoor ze in 1984 's werelds grootste productent van HDD's worden. De eerste harde schijf van 7200 rpm was een Seagate Barracuda in 1992, slechts vier jaar later in 1996 gevolgd door de eerste harde schijf van 10.000 rpm, de Cheetah. Seagate slaagde er zelfs in harde schijven met 15.000 rpm te maken met het X15 model uit het jaar 2000. Het principe van de hybride harde schijf, een combinatie van SSD en HDD, werd in 2007 gecreëerd en eind 2014 waren er al een miljoen exemplaren van verkocht.

 

Seagate, van harde schijven tot SSD's

Op het gebied van opslagcapaciteit legt Seagate keer op keer de lat hoger. Terwijl de eerste in 1980 geproduceerde harde schijf nog een ongelofelijke capaciteit van 5 megabyte had, waren ze in 2008 al opgelopen tot 1,5 terabyte. Seagate was in 2011 opnieuw een pionier toen het de eerste 3,5 inch HDD van 4 terabyte introduceerde. Met Helium gevulde harde schijven met 8 of 10 TB opslagruimte werden vanaf 2016 geïntroduceerd en zowel in de server- of bedrijfssector als aan gewone consumenten verkocht. De toekomst gaat duidelijk in de richting van steeds grotere opslag en daarom onthulde Seagate in 2012 een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB per inch, wat zal leiden tot harde schijven met een grootte van 60 terabyte rond 2030. In de SSD-categorie demonstreerde Seagate in augustus 2016 al de grootste solid state drive tot nu toe met 60 TB. Voor Seagate is de sky the limit.

 

Externe back-up harde schijven, NAS, RAID & Homecloud van Seagate

Seagate biedt verschillende oplossingen voor back-upopslag zoals de Backup Plus Slim, die bijzonder dun is en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Met deze externe harde schijven maak je een back-up van al de belangrijke gegevens, foto's en video's, zelfs met geïntegreerde social media-functies voor Facebook, Youtube, Flickr en meer. De Back Plus Fast-serie externe harde schijven zijn (vanaf 2016) de 2,5 inch HDD met de hoogste opslagcapaciteit. Als je wat meer externe opslagruimte wilt, kan je niet om de Backup Plus Desktop HDD heen. Een NAS (netwerkopslag) met 2 harde schijven in RAID, die ook dienst doet als privécloud, levert Seagate met de Personal Cloud. Iedereen vind exact wat hij nodig heeft bij Seagate.