Wegens drukte kan de levertermijn van je bestelling oplopen. We hanteren tijdelijk ook aangepaste contactmethodes, waarbij de responstijd kan oplopen.
x
Tuinkalender november
Tuinkalender november

Planten

Ook in deze maand kan je nog planten in je tuin zetten. Dit zijn de wintergroene planten, zij blijven (zoals de naam al zegt) ook in de winter mooi groen. Er zijn veel verschillende soorten; zoals bijvoorbeeld: Skimmia, Pieris, Rhododendron, Struikklimop of Magnolia. Let er wel op dat je deze planten alleen bij vorstvrij weer in de grond zet.

Gebruik hiervoor:

handschoenen, tuinschepjes, tuinharkjes

Graskanten afsteken

Om ervoor te zorgen dat je gazon mooi strak de winter in gaat kan je de zijkanten netjes afsteken. Je kan dit met een speciale graskantafsteker doen, hiermee scheid je de bloembedden duidelijk van het gazon. Ook kan je speciale grasscharen gebruiken waarmee je heel nauwkeurig een rechte graskant creëert. Als je lange stukken gras hebt, of stukken waar je moeilijk bij kan, dan kan je ook een grastrimmer gebruiken. Hiermee kan je snel en gemakkelijk te werk gaan.

Dakgoot schoonmaken

Voor sommigen een vervelende klus, maar wel noodzakelijk: de dakgoot schoonmaken. Het is belangrijk om deze af en toe schoon te maken om schade zoals lekkage te voorkomen. Trek voor de veiligheid goede werkhandschoenen aan, er kan namelijk altijd wat scherps in de dakgoot liggen. Je kan het grove vuil, zoals bladeren makkelijk met een klein schepje uit de goot scheppen. Het overige vuil kan je met een gootreiniger schoonmaken. Je kan hiermee de dakgoot schrobben en schoon schrapen. Gebruik daarna een tuinslag om de goot na te spoelen om echt al het vuil weg te krijgen en verstoppingen te voorkomen.


Alle prijzen worden getoond in euro (€), inclusief 21% BTW en Recupel-bijdrage; exclusief verzendkosten.


Laatst bekeken (0)
https://click.alternate.de