Tuinkalender september
Tuinkalender september

Hagen snoeien

De hagen zijn nu gestopt met groeien. Om ze goed de winter door te helpen is een flinke snoeibeurt nodig. Je kan dit het beste voor ongeveer 15 september doen. Het is belangrijk dat ook de onderste takken voldoende licht krijgen. Snoei de heg (conifeer, liguster en de beuk) taps toe. Begin bij de zijtakken en werk dan van boven naar beneden.

Gebruik hiervoor:

snoeischaren, heggenscharen

Gazon bemesten

Het is belangrijk om een aantal keer per jaar het gazon te bemesten. Je kan dit het beste drie keer per jaar doen, namelijk: rond maart/april, juni/juli en september/oktober. Door het gras te voorzien van mest zorg je ervoor dat er genoeg voedingsstoffen in het gazon terecht komen. Dit geeft sterk en gezond gras als resultaat.

Voor het beste resultaat kan je beter organische mest gebruiken. Dit zorgt voor een beter structuur en groei van je gazon. Je kan de mest met de hand over het gazon strooien, maar voor grotere oppervlaktes kan je ook een strooiwagen gebruiken. Je kan hiermee makkelijk over je gazon rijden en tegelijkertijd gelijkmatig de mest verdelen.

Bloembollen planten

Voor een gezellig ogende tuin in het voorjaar kan je nu al zorgen! Bollen die je nu in de grond stopt zullen namelijk rond januari uitkomen. Je kan de bollen ook nog in oktober, november en december planten. Let er wel op dat je dit vóór de eerste vorst doet. Er is een ruime keuze uit verschillende bollen om je tuin mee op te leuken. Denk aan: narcissen, blauwe druifjes, tulpen, krokussen en sneeuwklokjes.

Wanneer je de bol in de grond gaat zetten zorg dan eerst dat de grond goed los is. Maak een gat in de grond waar je de bol in zet. Doe dit met een schop(je) of een speciale bollenplanter. Voor de kleinere bollen kan je ook een gleuf in de grond maken. Zorg ervoor dat je de bol 2 keer zo diep plant als dat hij hoog is en met de groeipuntjes omhoog in het gat zet.

Tip: strooi voor een natuurlijk effect de bollen uit over de aarde en plant ze waar ze terecht komen.


Alle prijzen worden getoond in euro (€), inclusief 21% BTW en Recupel-bijdrage; exclusief verzendkosten.


Laatst bekeken (0)
https://click.alternate.de