Tuinkalender juni
Tuinkalender juni

Boerenkool zaaien

Zaai begin deze maand de boerenkool, zo kan je er in de winter van genieten. Zaai de planten eerst in een zaaibed. Je kan ze daarna als ze ongeveer tien centimeter lang zijn overplanten naar een vaste plek in de tuin. Doe dit uiterlijk begin augustus, zet de plantjes dan met een afstand van ongeveer 50 centimeter uit elkaar. De boerenkool smaakt het beste als de eerste vorst erover heen is gegaan. Je kan de plant in één keer oogsten, of er enkel een paar bladeren vanaf halen. Begin dan met de onderste bladeren en werk daarna naar boven.

Aardbeien oogsten

Mocht je aardbeien hebben geplant, dan kan je ze nu oogsten. Tijdens warme dagen kan je ze het beste ’s ochtends of ’s avonds plukken. Zorg dat je ze met het kroontje plukt, hierdoor blijven ze langer goed. Na de eerste oogst zal het ongeveer 7 weken duren tot je weer nieuwe aardbeien hebt.

Gebruik hiervoor:

tuinschepjes, tuinharkjes

Hagen snoeien

Het is belangrijk om voor de langste dag van het jaar (21 juni) de hagen terug te snoeien. Maak het jezelf gemakkelijk en span een touwtje langs de haag, zo kan je hem mooi strak snoeien. Hoe vaker je de haag snoeit hoe dichter hij zal groeien. Begin bij de onderkant, deze knip je minder smal dan de bovenkant. Hierdoor krijgt de haag ook van onder genoeg zonlicht.

Gebruik hiervoor:

heggenscharen, snoeischaren


Alle prijzen worden getoond in euro (€), inclusief 21% BTW en Recupel-bijdrage; exclusief verzendkosten.


Laatst bekeken (0)
https://click.alternate.de