Groot elektro bij ALTERNATE:
hoe werkt het?

 • Op afspraak geleverd

  Deze apparaten worden op afspraak thuis geleverd. Indien je voor 16:00 bestelt, word je na ontvangst van je bestelling op werkdagen tussen 16:00 uur en 20:00 uur door ons gecontacteerd om een leverdatum vast te leggen.

 • Gratis basisinstallatie van groot elektro

  Het apparaat wordt op de gewenste plek in huis gezet en we verwijderen de verpakking. We sluiten het apparaat, indien mogelijk, voor je aan op de bestaande water- en stroomaansluiting.

  Indien er geen lift aanwezig is, bezorgen we tot en met de 3e verdieping, op voorwaarde dat er voldoende ruimte is via de trap. Amerikaanse koelkasten bezorgen we enkel op het gelijkvloers.

 • Gratis retourneren van je oude apparaat

  Indien je hiervoor kiest, nemen we gratis het oude (vergelijkbare) apparaat meteen voor je mee. Zorg er dan wel voor dat het apparaat leeg en droog is en klaar staat om vervoerd te worden. Het mag dus niet meer aangesloten zijn op stroom, water of gas.

  Let op! Wij installeren geen inbouw-apparatuur zoals fornuizen, inbouw-koelkasten en afzuigkappen.

Koelkasten en diepvriezers

Aansluiten van koelkasten en diepvriezers

Het is mogelijk dat je koelkast of diepvriezer liggend is vervoerd. Wij adviseren dan ook om het apparaat eerst minstens twee uur rechtop te laten staan, voordat je de stekker in het stopcontact steekt. De vloeistof in de koelkast of diepvriezer kan dan eerst tot rust komen.

Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact en gebruik geen stekkerdoos of verlengkabel. Zet het apparaat met behulp van een waterpas goed recht door de stelpootjes (indien aanwezig) te draaien. Let daarbij op dat de deur goed sluit.

Het is mogelijk dat je de draairichting van de deur wil veranderen. Deze wijziging wordt niet door onze bezorgers gedaan. In de gebruiksaanwijzing staat omschreven hoe je dit, indien mogelijk, eenvoudig zelf kan doen.

Inbouwapparaten die worden besteld, bouwen wij niet in. Hiervoor raden wij aan een erkend installateur in te huren.

Zet een koelkast of diepvriezer in een droge en goed geventileerde ruimte met rondom het apparaat ongeveer 5 cm ruimte. De prestaties kunnen minder worden als het apparaat in een te koude of te warme ruimte staat.

Afwijkende voorwaarden voor Amerikaanse koelkasten

Omwille van hun omvang en gewicht gelden voor zogenaamde 'Amerikaanse koelkasten' afwijkende levervoorwaarden.
Een Amerikaanse koelkast wordt enkel op het gelijkvloers geleverd en wordt door ons niet aangesloten op de waterleiding. Let er zeker op dat de deuren waar de koelkast doorheen moet een minimale doorgang van 185 cm x 85 cm hebben. Meet dit goed op voordat je besteld.

Vaatwassers, fornuizen en kookplaten

Aansluiten van vaatwassers

De installatieservice geldt enkel voor vrijstaande vaatwassers. Inbouwapparaten dien je zelf op de juiste plek neer te zetten en in te bouwen en installeren.

Het is mogelijk dat een vaatwasser bij levering nog vochtig is aan de binnenkant. Dit komt doorgaans omdat fabrikanten dergelijke apparaten testen op waterdichtheid.

Fornuizen en kookplaten

Fornuizen en kookplaten worden door ons niet geïnstalleerd. Omwille van de veiligheid en garantie is het belangrijk dat je dit laat doen door een erkend installateur.
Bij aankoop van een gasfornuis dien je vaak zelf nog een gasslang te kopen. Deze wordt meestal niet standaard meegeleverd. Let op dat het apparaat is ingesteld voor het juiste type gas, zoals aardgas of gas uit flessen.


Alle prijzen worden getoond in euro (€), inclusief 21% BTW en Recupel-bijdrage; exclusief verzendkosten.


Laatst bekeken (0)
https://click.alternate.de