Alternate maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
LED-lampen behoren tot de meest energie-efficiënte lampen. Dit samen met de duizenden branduren per lamp maakt het gebruik van LED-lampen zeer aantrekkelijk. Deze informatiepagina helpt om de juiste lamp te vinden die aan de gewenste specificaties voldoet. Kies hieronder de gewenste fitting om te beginnen.
zurücksetzen
Jetzt finden

/html/product/listing/listingContentLED.html? /html/product/listing/listingContentLED.html?
Helderheid
De helderheid van een lichtbron wordt gemeten in lumen. In tegenstelling tot Watt houdt de meeteenheid lumen rekening met de menselijke gevoeligheid voor licht, afhankelijk van de kleur. Dit komt omdat het menselijk oog geel-groen beter waarneemt dan bijvoorbeeld rood. Het vergelijken van een gloeilamp, halogeen- en LED-lamp is het beste als de kleur identiek is. Onderstaand overzicht geeft een ruwe schatting.
Wattzahlenvergleich
Samengevat zou je dus kunnen zeggen dat een gloeilamp van 40 Watt nagenoeg hetzelfde resultaat geeft als een LED-lamp van 5 Watt. Al is de aanschaf van een LED-lamp duurder dan een gloeilamp, verdien je dit dus op langere termijn terug door het veel lagere energieverbruik.
Het verbruik
Als je het energieverbruik van een LED-lamp vergelijkt met die van een gloeilamp wordt het enorme verschil in verbruik duidelijk. Een LED-lamp van 5 Watt verbruikt veel minder kilowattuur dan een gloeilamp van 40 Watt, terwijl beide ongeveer dezelfde lichtsterkte hebben. In tegenstelling tot de gloeilamp, waarbij de efficiëntie daalt bij gedimd licht, neemt de efficiëntie toe bij het dimmen van een LED-lamp. De hogere aankoopprijs van een LED-lamp verdiend zich dus terug op langere termijn en is daardoor kostenbesparend, zeker als je de levensduur van tienduizenden uren meerekent.
Kostenkalkulation
Kostenberekening**

Klassieke gloeilamp:
(40W x 4 uur per dag x 365 dagen) /1000 x 21,3 Cent/KWh = € 12,44

Typische LED-lamp:
(5W x 4 uur per dag x 365 dagen) /1000 x 21,3 Cent/KWh = € 1,55

Besparing:
€ 10,89
**Let op! Gebaseerd op 4 uur dagelijks gebruik op jaarbasis. De kosten verschillen per energieleverancier en zijn een momentopname.
Lichtkleur / kleurtemperatuur
De lichtkleur of kleurtemperatuur beïnvloedt niet alleen de waarneming maar ook de sfeer van het licht. Roodachtig tot oranje tinten worden gezien als warm en dragen bij aan een feel-good sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer. Blauwachtig licht is meer geschikt voor bijvoorbeeld werkplekken, omdat het wordt waargenomen als koud en de contrasten sterker benadrukt.
Kleurenspectrum
Kleurenspectrum
Eigenschappen
Kleur
Kleurtemperatuur
Omschrijving
Uitwerking op mensen
Assortiment
warm wit
2.700 K
vergelijkbaar met licht gloeilampen
gezellig en comfortabel
warm wit
3.000 K
vergelijkbaar met halogeen
gezellig en comfortabel
koel wit
4.000 K
vergelijkbare TL verlichting
objectief en neutraal
koel wit
6.500 K
vergelijkbaar daglicht (blauwachtig)
technisch en stimulerend
Kleurweergave-index
De kleurweergave-index laat zien uit welke kleuren het licht van de lamp is samengesteld. In tegenstelling tot natuurlijk daglicht bestaat de kleur van LED-lampen uit een kleine selectie van gedefinieerde kleuren zoals deze foto's laten zien:
Kleurweergave-index
De lichteffecten
De verhoudingen tussen de afzonderlijke kleuren bepalen hoe het witte licht wordt samengesteld, dit zorgt voor aanzienlijke verschillen in de waarneming. Zoals duidelijk te zien is aan onderstaande foto's.
Lichteffecten

Alle prijzen worden getoond in euro (€), inclusief 21% BTW en Recupel-bijdrage; exclusief verzendkosten.


3
Kredietvorm: lening op afbetaling onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Santander Consumer Finance Benelux B.V., kredietgever, Belgisch bijkantoor te Guldensporenpark 81, 9820 Merelbeke met maatschappelijke zetel te Winthontlaan 171, NL-3526 KV Utrecht. Kredietbemiddelaar (agent in nevenfunctie): Alternate, Oeyvaerbosch 16-18, 2630 Aartselaar.

Voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 800 Euro met een looptijd van 10 maanden is het jaarlijks kostenpercentage (JKP) 0%, de maandaflossing 80 Euro en het totaal terug te betalen bedrag 800 Euro.

Laatst bekeken (0)
https://click.alternate.de