Thuisgebruik laptops

Wat is een thuisgebruik laptop?

De laptops voor thuisgebruik doen precies wat je gewend bent, zonder uit te blinken in specifieke prestaties. Zo hebben gaming laptops sterke grafische kwaliteiten en een hoge snelheid, terwijl zakelijke laptops steviger gebouwd zijn en betere beveiliging hebben. De laptops voor thuisgebruik daarentegen zijn niet op een bepaald vlak gespecialiseerd, maar zijn daardoor wel minder prijzig.

Ontdek alle thuisgebruik laptops

Wanneer kiezen voor een laptop voor thuisgebruik?

Ondanks dat een laptop niet specifiek bedoeld is voor thuisgebruik, kan het wel een juiste keuze zijn voor verschillende doelgroepen. Laptops kunnen goed gebruikt worden voor zowel verschillende werkgerelateerde zaken als vormen van entertainment: van tekst verwerken, Excelsheets maken met Office en het lezen van mails tot chatten en het kijken van Netflix en YouTube-filmpjes. De laptop voor thuisgebruik is dus geschikt voor de huis-tuin-en-keukengebruiker. Zo past deze ideaal bij een gezin met kinderen of bij een persoon die de kracht of extra veiligheid van een gaming- of zakelijke laptop kan missen.

Waar let je op bij aankoop van een thuisgebruik laptop?

Resolutie tenminste full HD

De resolutie van het beeldscherm heeft voornamelijk invloed op de scherpte van het beeld: hoe hoger de resolutie, hoe meer detail je kwijt kan. Voor een hogere resolutie geldt dus meer werkoppervlak en een scherper beeld. Als je moeite hebt met het lezen van kleinere letters, dan kan een scherm met een lagere resolutie juist een voordeel bieden.

IPS-paneel

Met een IPS-paneel ervaar je een bredere kijkhoek, waardoor het beeld minder vervaagt vanuit verschillende kijkhoeken. Daarbij is de kleurweergave van een IPS-scherm beter dan van een TN-scherm. Dus zeker als je video’s of afbeeldingen wil bekijken op je laptop is een IPS-scherm het waard.

Accessoires voor thuisgebruik laptops